Близо 900 магистър-фармацевти се събират в Русе на най-големия фармацевтичен форум

Мисия

12-06-2017, 11:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Предстои втора сесия по програмата „Асистирана репродукция“ на Община Русе

Кулминацията на изисканата церемония е връчването на годишните награди на Българския фармацевтичен съюз за продукт на годината

Българските фармацевтични дни са най-значимият ежегоден форум, организиран от Българския фармацевтичен съюз, който ще се проведе на 23-25 юни 2017 г. в Русе. Управителният съвет на съюза специално избра града, в който преди 133 години е основано първото аптекарско дружество в България и така след повече от век, фармацевтична общност ще се събере в Русе. Към момента участие в събитието са потвърдили близо 900 магистър-фармацевти от цялата страна, както и над 50 фирми-изложители.

Българските фармацевтични дни вече са се утвърдили не само като запазена марка на съюза, но и като форум с дългогодишна традиция, която е поставена още през 1996 г. Периодът на провеждане е избран във връзка с честването на Еньовден, 24 юни - професионалният празник на фармацевтите в България.

Откриващата церемония на единадесетото издание на Български фармацевтични дни ще се проведе в Доходното здание. Кулминацията на изисканата церемония е връчването на годишните награди на Българския фармацевтичен съюз за продукт на годината. Научната пленарна сесия, както и специализираното фармацевтично изложение, ще бъдат разположени в зала „Булстрад Арена“ гр. Русе.  Достъп до изложението и научната програма имат само регистрирани участници - медицински специалисти и изложители.

На 23 и 24 юни тази година за първи път като част от форума ще бъде организирано изложение на открито за обществеността. Двудневното изложение „Попитай фармацевта“ ще се проведе от 10 до 18 часа в Градската градина, като целта му е да популяризира продуктите и услугите предлагани в аптеката, както и ролята на магистър-фармацевта като консултант и пазител на общественото здраве. Желаещите могат да се консултират с магистър-фармацивти, да измерят кръвното си налягане и да научат повече за приготвянето на лекарства в аптеката.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов