Министърът Петков посети най – големия център за социална рехабилитация и интеграция у нас

Новините

10-06-2017, 18:02

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министърът Бисер Петков получи почетния знак на Община Борово

Петков:Радвам се, че кметът на Борово Валентин Панайотов за пореден път показва грижата към хората в неравностойно положение

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети днес Център за социална рехабилитация и интеграция „Детелина“ – Борово /ЦСРИ/ - най – големият в България.  Министърът разгледа ЦСРИ и се запозна с част от потребителите му,след което разговаря с тях.

На събитието присъстваха народният представител от ГЕРБ Светлана Ангелова – зам. – председател на комисията по труда и социална политика в Народното събрание, кметът на Община Борово Валентин Панайотов, както и на директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе Мариела Личева.

„Радвам се, че кметът на общината Валентин Панайотов за пореден път показва грижата към хората в неравностойно положение“, заяви министърът. Той приветства екипа на центъра за съдействието и работата му през годините, което издига авторитета му в Русенска област.
„Политиката, която водим в посока на развитието социалните услуги в Борово, е правилна. През отминалите близо 2 години от началото на мандата съдействаме за удовлетворяване потребностите и интегриране на хората с увреждания в региона“, каза кметът Валентин Панайотов.

Директорът на ЦСРИ „Детелина“ Юлияна Пашкунова отбеляза в словото си, че ЦСРИ „Детелина“ обслужва близо 100 потребители. Стремежът и като ръководител е тези хора да получават компетентна, навременна и професионална грижа. „Наш дълг е да облекчим трудния им живот. Обществото ни мери своята зрялост именно с отношението си към хората с увреждания“, подчерта още тя.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов