Зам.-кметът Иван Григоров на представянето на обновени отдели в магазин МЕТРО

Мисия

09-06-2017, 14:31

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фондация „Русе – град на свободния дух“ от Държавен архив – Русе

Той връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и пожела все повече клиенти

Днес, в магазин МЕТРО Русе, се състоя официално представяне на обновените отдели „Плодове и зеленчуци“ и „Месо“. Сред официалните гости бяха заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, управителят на МЕТРО Русе Мая Пачеръзова, управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, главният експерт-координатор в Национална служба „Съвети в земеделието” – офис Русе Деница Гаджева, Димитър Рачев – член на управителния съвет на „Съюз на Дунавските овощари“, както и представители на ръководството на МЕТРО, служители и клиенти на магазина.

       Григоров поздрави Пачеръзова и нейния екип, връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и пожела все повече клиенти.

       Заедно с обновените щандове, стартира и програмата на МЕТРО „Отгледано с грижа в България“ за директна доставка на български плодове и зеленчуци от български селскостопански производители и месо от български ферми. Програмата има за цел да подпомогне десетки български фермери, да предоставят продукция, която е качествена и отговаря, както на стандартите на МЕТРО, така и на изискванията на клиентите. По този начин, българските производители ще имат възможност да доставят директно в магазините на МЕТРО, без посредници, на справедлива за продукцията им цена. Очаква се до края на 2017 год. да бъдат доставени минимум 12 000 тона плодове и зеленчуци директно от полето на българските ферми в магазините. „Вярваме, че всичко, което правим тук в Русе, на локално ниво, подкрепя идеята на местната и държавната администрации, да развием и допринесем за това, Русе да стане по-добро място за живеене и по-добро място за правене на бизнес“ заяви Пачеръзова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов