Фондация „Русе – град на свободния дух“ от Държавен архив – Русе

Мисия

09-06-2017, 14:13

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чистят дунавските острови , канят русенци да се включат

Това е първата подобна награда, която връчва Държавен архив – Русе

Благодарствена грамота за активно популяризиране на архивната дейност получи днес Фондация „Русе – град на свободния дух“ от Държавен архив – Русе по повод Международния ден на архивите – 9 юни.  Тя беше връчена на Елена Минкова, изпълнителен директор на Фондацията, от Стефка Маринова, началник отдел Държавен архив – Русе. 

 

„Наградата е нашето признание за отличното партньорство, което създадохме с Фондация „Русе – град на свободния дух“ през 2016 година. Щастливи сме, че в лицето на екипа срещнахме добри приятели и съмишленици“, заяви началникът на Държавен архив – Русе Стефка Маринова. От своя страна Елена Минкова поздрави екипа на русенския архив за успехите, с които работи за съхраняването на миналото на Русе и русенци. „Обръщайки се към миналото и корените си, можем да намерим най-добрият път за бъдещето, затова е нужно усилията за съхраняване на миналото да бъдат подкрепяни“, заяви  Минкова.

Това е първата подобна награда, която връчва Държавен архив – Русе. По повод празника си екипът раздаде още две грамоти. Награда за най-голямо дарение получиха наследниците на русенския поет и преводач Здравко Кисьов, а за „Читател на годината“ беше определена Величка Иванова.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов