Тираджия, ограбил и опитал да насили румънка, отива на съд

Крими

09-06-2017, 13:54

Снимка:

Община Бяла

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лекари от УМБАЛ „МЕДИКА – Русе” и КОЦ спасиха пациентка с рецидивиращ тумор

По искане на прокуратурата, Илия И. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

Районна прокуратура – Бяла внесе в съда обвинителен акт срещу 66-годишен шофьор на ТИР за опит за изнасилване и грабеж на румънка. 

Обвинението срещу Илия И е за това, че на 29.03.2017 г. в землището на село Ценово, област Русе извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на 38-годишна румънска гражданка, като употребил за това сила – престъпление по чл.150, ал.1 НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че на 29.03.2017 г. в землището на с. Ценово, област Русе отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 200 румънски леи, 6 кутии бира и две чанти с дрехи всичко на обща стойност 221 лева от владението на пострадалата, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.198, ал.1 НК. 

Обвиняемият работел като шофьор на товарен автомобил и извършвал международни превози. На 29.03.2017 г. извършвал курс с товарен автомобил от гр.Брашов, Р. Румъния до гр.В. Търново, Р. България. Около 17,00 часа на 29.03.2017 г. се движил по околовръстния път на гр.Букурещ, където взел на „стоп“ румънска гражданка. Същата живеела на семейни начала с турски гражданин, който работел като международен шофьор. По тази причина жената често пътувала между Турция и Румъния на „стоп“ с товарни автомобили, управлявани от колеги на партньора й. След като се качвала в автомобил, се свързвала по телефона със партньора си и се уточнявали къде да се срещнат. След като се качила при обвиняемият на турски език се разбрали да я закара до ГКПП Лесово – Хамза бейли, Турция. Не говорили за заплащане на транспортната услуга. По пътя обвиняемият на няколко пъти посегнал да я опипва по тялото, но жената му обяснила, че не е проститутка. Въпреки това след като преминали през граничния пункт и навлезли на българска територия по път гр.Русе – гр.Велико Търново, обвиняемият отбил автомобила и посегнал на жената в желание да удовлетвори половото си желание. Пострадалата успяла да се отскубне и да излезе навън. Опитала да вземе двете си чанти, но шофьора ги издърпал от ръцете и ги хвърлил на леглото зад него, слязъл от камиона, настигнал жената и започнал да и нанася побой, но тя отново се отскубнала, побягнала и се скрила в храстите.

 

По искане на прокуратурата Илия И. е с  мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)