Първата еднократна помощ от 500 лева за второ дете гласуваха в Ценово

Русе Лайф

01-06-2017, 11:39

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над милион лева влязоха в общинската хазна в Ценово от наеми

Гласуването на решението беше придружено от бурни аплодисменти и одобрителни възгласи

Едно от решенията на местния парламент в Ценово, гласувано преди два месеца, започна да се изпълнява. На редовното си заседание общинските съветници единодушно гласуваха първата еднократна помощ от 500 лева за второ новородено дете. Сумата се предоставя на семейство Боряна и Венцислав Георгиеви от село Кривина. В началото на тази година се е родило второто дете в семейството - Владимира. Гласуването на решението беше придружено от бурни аплодисменти и одобрителни възгласи, защото един от начините за преодоляването на демографската криза в населените места на община Ценово вече дава положителни резултати.

Общинските съветници одобриха с пълно мнозинство предложенията за разполагане на преместваеми обекти в Ценово, Новград и Караманово. На две места в общинския център ще се обособят и оборудват детски площадки със зони за отдих. Ще се монтират пейки, люлки, пързалки, въртележки, цветарници, кошчета за отпадъци. Жителите и гостите на Новград ще се радват на комбиниран фитнес уред и велоергометър, маса с пейки с вграден шах и табла, които ще бъдат поставени в центъра на селото. В двора на училище „Христо Ботев“ в Караманово ще се обособи нова зона за отдих с беседка, пейки и цветарници.

По време на заседанието местните парламентаристи гласуваха изменение в общинския бюджет за строителството на водопроводни отклонения до гробищните паркове в населените места и за монтиране на отоплителна инсталация в сградата на кметството в село Караманово

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов