Българо-румънската търговско промишлена палата прави среща за корабоплаването

Дунав

21-05-2017, 12:00

Снимка:

АПИ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

10 541 сребърни изделия са маркирани в лабораторията на НАП Русе

На 29 май в Русе

Българо-румънска търговско промишлена палата кани всички заинтересовани страни на работна среща-дискусия, чиято цел е да идентифицира проблемите и пречките за корабоплаване по р. Дунав, които са резултат от различни административни процедури и регулации, налагани от контролните органи по реката и произтичащи от националното законодателство. 

Работната среща е част от серия кръгли маси, които се провеждат в общо осем Дунавски държави в рамките на проект ДАНТЕ – подобряване на административните процедури и процеси, свързани с транспорта по река Дунав, финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020 г. 

Събитието ще се проведе в гр. Русе, Дунав Плаза хотел, конферентна зала на 29 май 2017 г. от 14.00 ч, съгласно приложения дневен ред. 

Участници ще бъдат както преките ползватели на реката, така и представители на регулаторните органи, с които заедно ще обсъдим проблемите, касаещи административните бариери и пречки не само в българския участък на реката, ще споделим добри практики и предложения за подобряване на съществуващата среда. 

В дискусията ще участва и  Манфред Зайц – генерален секретар на Pro Danube International – Австрия, Водещ партньор по проект ДАНТЕ, организация, която изпълнява и други свързани проекти и лобира на високо европейско ниво за активизиране транспорта по реката. 

Резултатите от дискусията ще бъдат обобщени и заедно с тези от другите държави ще послужат за база за предприемане на конкретни мерки за хармонизиране на законодателството и облекчаване на административните уредби по целия речен път.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов