Спектакъл Prêt-à-porter на детските градини събра русенци на площада

Крими

18-05-2017, 20:14

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проф. Цекомир Воденичаров с Кристалния знак на русенския университет

Целта е изпълнена: Децата осъзнават смисъла на екипността, важната роля на всеки един, формират човешки взаимоотношения, възпитават естетически вкус

Спектакъл „Prêt-à-porter - Готово за носене“ събра в пъстро дефиле предучилищните групи от 6 детски градини, родители и учители в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ по проект на Община Русе BG05М2ОР001-3.001-0035 „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

        Днес, в авангарден спектакъл „Prêt-à-porter - Готово за носене“ участваха децата от предучилищните групи в ДГ„Детелина“, ДГ„Зора“, ДГ„Снежанка“, ДГ„Звездица”, ДГ„Русалка“, ДГ„Незабравка“, техните родители и педагози в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ в проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП „НОИР“. Събитието беше ретроспективен фокус към облеклото в различни култури и общности и беше организирано като дебют на млади етно-дизайнери.

      На подиума на „Prêt-à-porter - Готово за носене“, който беше изграден на площада пред Община Русе, дефилираха двойки-модели дете и родител. Всяка детска градина се представи като модна къща със собствена колекция и творчески екип, в който децата  бяха в роли на главен дизайнер с помощници, модели (деца+родители), PR, коафьори, фотографи, макияж-мейкър, backstage-мениджър, технически асистенти и фен-група в публиката. Дефилето представи национални носии на различни етноси, работно облекло за различни професии, спортни екипи, официални облекла, авангардна мода, аксесоари и прически. Гост-участници в спектакъла бяха децата от ДГ „Червената шапчица“, които са приятели на проекта и на своите връстници от предучилищните групи на шестте детски градини.

     Дейността „Училище по взаимност“ приобщава деца и родители от различни социални групи да сближават своите интереси и дава възможност за съвместни празници и инициативи. С разкриването на семплия израз „Prêt-à-porter“ в „Готово за носене“ деца и родители получават практичен аспект за разбиране на облеклото и прилагане на модата. Децата осъзнават смисъла на екипността, важната роля на всеки един, формират човешки взаимоотношения, възпитават естетически вкус и възприятия.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)