Проф. Цекомир Воденичаров с Кристалния знак на русенския университет

Новините

18-05-2017, 16:05

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха сектор „Инвазивна кардиология“ в на УМБАЛ-Русе

Той представи книгата си „10-те принципа на медика и мениджъра” пред русенска публика

Създателят и първи декан на Факултета по обществено здраве при Медицински университет – София проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн представи книгата си „10-те принципа на медика и мениджъра” пред русенци. Аулата на корпус 2 на Русенския университет се оказа недостатъчна, за да събере желаещите да се срещнат с него.

По време на срещата с русенската публика проф. Воденичаров получи Кристалния знак на Русенския университет за изключителните му заслуги в развитието на медицинската наука и в утвърждаването на факултетите по обществено здраве в българската система за висше образование. Ректорът проф. Велизара Пенчева отбеляза приноса на проф. Воденичаров за създаването на факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ и възможността в Русе отново да се обучават медицински сестри и акушерки.

След експозето на автора своите мисли за книгата споделиха акад. Богдан Петрунов, проф. Никола Орлоев и проф. д-р Ангелина Киселова.

Бивши студенти на проф. Воденичаров, негови колеги и бъдещи специалисти по здравни грижи, които в момента се обучават в Русенския университет се наредиха за книга с автограф от автора. Книгата отвежда читателите в света на асоциативното и интегрално мислене и разкрива основните стъпки към успеха и в медицината, и в здравеопазването.

Преди срещата с публиката проф. Воденичаров и неговият екип от Факултета по обществено здраве в МУ-София разговаряха с академичното ръководство на Русенския университет и обмениха идеи за сътрудничество. Сред тях – създаването на звено по медицинска етика, което да обогатява знанията на студентите за принципите и правилата, които отговарят за прилагането на свързаните с грижата за човека, ценностни и морални възгледи в лекарската и медицинската практика. Председателят на Общото събрание чл.-кор. проф. Христо Белоев акцентира върху помощта на проф. Воденичаров за връщането на медицинското образование в Русе след закриването на Медицинския колеж в града.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов