Общината и губернаторът уважиха откриването на 19-тото Русенско изложение

Мисия

11-05-2017, 14:38

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Електрически скутер, разработен от възпитаник на Русенския университет с премиера

Специализираното Русенско изложение е единствено по рода си в Северен централен район и е третото по големина в България

Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“, заместник-кметовете на Община Русе Иван Григоров и Наталия Кръстева присъстваха на откриването на 19-тото Русенско изложение на техника, технологии, стоки и услуги. Сред гостите на събитието бяха областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев и неговият заместник Емил Кирилов, заместник-областният управител на Област Силистра Младен Минчев, директорът на РУО Русе – Димитър Райнов, маркетинг директорът на световната компания „Massey Ferguson“ Кембъл Скот, декани на факултети, преподаватели и студенти.

Григоров пожела успех, пълноценно време по време на изложението и поздрави ръководството на Русенския университет, като връчи поздравителен адрес на ректора проф. д-р Велизара Пенчева от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Специализираното Русенско изложение е единствено по рода си в Северен централен район и е третото по големина в България. Провежда се всяка година през месец май на територията на Русенския университет, който единствен в страната има факултет за подготовка на инженерни кадри по Земеделска техника и технологии.

Тази година изложението ще продължи от 11 до 13 май, като над 40 фирми от областта на земеделската и транспортната техника представят най-новите си продукти в парка на университета – обработваща техника, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, напоителни системи, представяне на нови модели автомобили от дистрибутори и много други. Тридневната програма на събитието включва срещи на студенти с работодатели, семинари, кръгли маси и дискусии.

Организатори на изложението са инженерните факултети в РУ „Ангел Кънчев“ със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Община Русе, Областна администрация Русе и Съюза на учените Русе.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)