Балет „Мираж“ - първи в в Международен танцов фестивал „Giovani Talenti Danza 2017“

Мисия

04-05-2017, 18:06

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоилов връчи златна значка „Русе“ на Кръстю Кръстев, изпълнителен директор на „Дунарит"

И с 4 специални награди, една от които - безплатен танцов лагер през август в Соренто

Момичетата от концертния състав на Формация за модерен балет „Мираж“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Томова се завърнаха от Неапол, Италия, където завоюваха призовото първо място в най-голямата възрастова категория над 15 години.

Танцьорите участваха в Международен танцов фестивал „Giovani Talenti Danza 2017“, който събра многобройни участници от всички възрастови групи. Момичетата извоюваха безапелационна победа в различни стилистики. Освен купата за първото място, балетът спечели и 4 специални награди, една от които е участие в безплатен танцов лагер през месец август 2017 г. в Соренто, Италия. Останалите награди им дават право за участие в IDEC лагер в Малта през септември, Летен балетен фестивал Salerno също през септември и Летен лагер в Монополи през август тази година.

Три от момичетата на балет „Мираж“ - Жанет Личева, Димана Добрева и Виолета Гогушева бяха удостоени с индивидуални медали за талант на фестивала, а хореографът Наталия Томова получи специална покана от продуцента на телевизионния формат „The coach“ за участие през месец юли, август и септември 2017 г. в Италия.

Участието на Формацията за модерен балет „Мираж“ в Италия стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Отличното представяне на девойките от формацията на международния фестивал в Неапол, Италия е добър пример за по-малките танцьори от „Мираж“, на които им предстои състезание в град Загреб, Хърватия от 05 до 08 май.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов