Стоилов връчи златна значка „Русе“ на Кръстю Кръстев, изпълнителен директор на „Дунарит"

Мисия

04-05-2017, 18:04

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе става Дунавската академична столица на България

На 6 май се навършват 114 години от създаването на „Дунарит“

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на Кръстю Кръстев, изпълнителен директор на „Дунарит“.

„Гордея се с развитието на предприятието, което ръководите. През годините безспорно сте доказал качества на успешен мениджър и за мен е чест да Ви връча това отличие, което получават значимите личности, дали своя принос за град Русе.“ Кръстев оцени високо отдаденото му уважение и сподели за пътя на успеха и историята на фирмата.

На 6 май, тази година, се навършват 114 години от създаването на „Дунарит“. То е водещо предприятие с висок принос в общинската и регионалната икономика и се утвърждава като лидер в бранша си.

 

Предприятието е създадено през 1903 г. и е сред първите в региона, като до днес е неизменна част от индустриалния облик на Русе, генерирайки значителен напредък. „Дунарит“ запазва автентичното си предназначение през всичките 114 години и производствените му показатели устремено бележат ръст, като през последните 10 години обемът на продажбите на фирмата се е увеличил 10 пъти, а предприятието осигурява работни места за повече от 1200 души.

„Дунарит“ се развива и утвърждава като производител на детониращи шнурове, противотанкови и противопехотни мини, артилерийски и авиационни боеприпаси.

Днес „Дунарит“ АД е познато на международните пазари като дружество с традиции, съхранило и доразвило опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)