ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова” с най-много призове на национално състезание

Русе Лайф

30-04-2017, 17:40

Снимка:

ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Успешна дискусия и финал на Международната конференция за свободата в Русе

В прическите и грима възпитаниците показаха креативност и иновативно мислене

Училището по мода на Русе – Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” спечели най-много призове от жури и публика на национално състезание в Пловдив измежду 350 участници от 150 професионални училища от цялата страна. Деветата Панорама на професионалното образование, която се проведе под егидата на МОН на 20. и 21. април в Международния панаир в Пловдив е най-значимото събитие в сферата на професионалното образование, на което стават видими резултатите от работата на учители и директори, университети и бизнес-партньори. „Панорамата е празник на иновативността и атрактивността на професионалното образование и обучение, което може да развие таланта на младия човек и да го насочи към най-подходящото кариерно развитие“, заяви в приветствието си към участниците и техните учители заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова.

Учениците от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе измериха сили в националните конкурси „Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и гримьор“ и завоюваха достойни места – 1-во отборно място за „Най-добър млад фризьор и гримьор“, 1-во индивидуално място за „Най-добър млад гримьор“, 2-ро индивидуално място за „Най-добър млад фризьор“, 3-то отборно място за „Млади таланти в модата“ и 3-то индивидуално място за три ученички в същата категория.

 

В прическите и грима възпитаниците на професионалната гимназия показаха креативност и иновативно мислене. Цветните съчетания в стила бяха нежни, красиви и изключително актуални за този моден сезон.

 

Гостите на панорамата бяха вдъхновени от представената оригинална рокля-цвете – едно пролетно чудо, разцъфнало на модния подиум. Цялостната визия на ансамбъла бе изключително модерна. В облеклото са вплетени, артистичност и елементи от природата. Оригиналната интерпретация на младите дизайнерите изненада с допълнение от светлинни ефекти върху роклята, които впечатлиха и жури, и публика с постигнатата неповторима визия.

 

„Успехът и уменията на тези млади творци – победители в националното състезание е пример как да бъдат мотивирани и увлечени техните връстници, така че все повече млади хора да намират своята успешна реализация чрез избора на подходяща професия в България“, заяви инж. Диана Иванова – директор на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе. За учебната 2017/2018 г. училището предлага избор след 7-ми и 8-ми клас по професиите „Моден дизайн“, „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“, „Фризьорство“, „Козметика“, а във вечерна форма – „Производство на облекло от текстил“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов