Откриха обновената църква "Св. Архангел Михаил" в с. Сандрово

Ремонтът е финансиран от кметство Сандрово, Църковното настоятелство, Община Русе и спонсорите – Валентин и Иван Йорданови

Русенският митрополит Наум и свещеници отслужиха литургия в обновената църква „Св. Архангел Михаил“ в с. Сандрово днес сутринта. Ремонтът на храма, който е построен през далечната 1935 година, е финансиран от кметство Сандрово, Църковното настоятелство, Община Русе и спонсорите – Валентин и Иван Йорданови.

На литургията днес присъстваха още кметът на Община Русе - Пламен Стоилов, кметът на село Сандрово Божидар Стоилов, народният представител Пламен Нунев и др.

 Част от средствата, в размер на 6 000 лева, са осигурени от спечеления от кметството проект към Отдел „Вероизповедания“ на Министерски съвет, а още 6 000 лева е вложило църковното настоятелство към храма. Община Русе осигури автовишка през времетраенето на ремонта, като по този начин са спестени 12 000 лева. Средствата за фирмата, осъществила ремонта, бяха осигурени от братята Валентин и Иван Йорданови, а строителния надзор и материали са от фирма „Вебер“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)