Големият борец Валентин Йорданов възстанови залата по борба в родното Сандрово

Спорт

30-10-2016, 15:25

Снимка:

Клуб "Юнак"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Програмата включваше и демонстративни изпълнения по конен спорт с прескачане на препятствия

Президентът на федерацията по борба Валентин Йорданов, брат му Иван Димитров, депутатите Пламен Нунев и Свилен Иванов, зам.-кметът на Русе Иван Григоров, кметът на Сандрово Божидар Стоилов прерязаха лентата днес на обновената основно зала по борба в русенското село. В тази сандровска заличка Йорданов прави някога първите си стъпки по пътя към славната си кариера. На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на федерацията Рахмат Софияди, заслужилият треньор от Русе Георги Ачев, бивши борци, деятели, млади състезатели. граждани на Сандрово, които празнуват в този ден и традиционния събор на селото. 

Залата бе реновирана от основи по идея на Иван Димитров и с финансовото съдействие на най-добрия български борец за всички времена Валентин Йорданов. Тя съдържа терен за едих тепих, санитарни възли, своеобразна Алея на славата със снимков материал на най-добрите сандровски борци. "Вальо, благодарим ти за тази помощ", обърна се Стоилов към шефа на федерацията. 

Йорданов пък благодари на всички, участвали в ремонта на залата, като изрично подчерта заслугите на брат си Иван. 

После президентът на федерацията връчи ключовете на Стоилов със заръката залата да се стопанисва грижовно и с любов. 

Организаторите на тържеството зарадваха дошлите на празника гости с танци на сандровски танцов състав. Програмата включваше и демонстративни изпълнения по конен спорт с прескачане на препятствия



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов