Зелена мисия „Предай нататък жизнената сила на Земята“ за малките

Мисия

20-04-2017, 13:46

Снимка:

кметство Николово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

За област Русе - 1 047 573 лв по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

Събитието е посветено на Международния ден на Земята - 22 април и събира над 500 пазители на планетата във вълнуващо преживяване

Зелена мисия „Предай нататък жизнената сила на Земята“събира предучилищните групи от 6 детски градини, родители и учители за Международния Ден на Земята в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ по проект на Община Русе BG05М2ОР001-3.001-0035 „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

 

      В зелена мисия „Предай нататък жизнената сила на Земята“ участват утре, 20 април, децата от предучилищните групи в ДГ„Детелина“, ДГ„Зора“, ДГ„Снежанка“, ДГ„Звездица”, ДГ„Русалка“, ДГ„Незабравка“, техните родители и педагози в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ в проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП„НОИР“. Събитието е посветено на Международния ден на Земята - 22 април и събира над 500 пазители на планетата във вълнуващо преживяване, в което участват и приятелите на проекта – децата от ДГ„Червената шапчица“. Всяка детска градина е избрала зелени посланици - 10 деца и родители, които ще гостуват на друга детска градина от проекта с мисия да засадят в двора й дърво и да поднесат дарове със зелени послания.

      Мисия „Предай нататък жизнената сила на Земята“ започва в 10:00 часа сутринта, когато ДГ „Звездица” приема посланици от ДГ „Снежанка”, в същото време децата останали в ДГ „Снежанка” са домакини на делегация от ДГ „Червената шапчица“, а децата от приятелската детска градина приемат посланиците на ДГ „Детелина”, едновременно с това децата, останали в ДГ „Детелина” посрещат делегатите на ДГ „Зора”. В ДГ „Зора” пристига мисията от ДГ „Русалка”, а децата в ДГ „Русалка” са домакини на посланиците от ДГ „Незабравка”, където пък посрещат мисионерите на ДГ „Звездица”. Специални послания с грижа за Земята, изписани на табели ще обозначат засадените дървета, които децата ще отглеждат по проекта и ще завещаят грижата на следващите малки пазители на планетата в детските градина. Музикално-поетични поздрави, свързани с природата, ще си отправят гостите и домакините и заедно ще окичат едно дърво със зелени мечти и послания.

         Дейността „Училище по взаимност“ приобщава деца и родители от различни социални групи да сближават своите интереси и дава възможност за съвместни празници и инициативи. С помощта на педагозите родителите създават нова комуникационна среда, в която образователните дейности по проекта възпитават отношение към природата, родния край, традициите и човешките взаимоотношения.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)