За област Русе - 1 047 573 лв по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

Парите

19-04-2017, 18:29

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гимназията по туризъм с грамота от Община Русе за участие в проект

Кметовете искат варианти за разкриване на процедури за малките населени места

Днес заседава  Постоянната комисия по заетост. Бяха разгледани и оценени заявки от работодатели по схема „Обучение и заетост на младите хора“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Петър Ангелов, главен експерт в дирекция „Регионална служба по заетостта“ Русе припомни на присъстващите схемата и методиката за подбор и оценка на подадените заявки от работодателите.  Бисер Тодоров, старши експерт в ДРСЗ Русе информира, че за област Русе са разпределени 1 047 573 лв.  На база на получените точки по критериите за оценка, Комисията по заетост класира и предложи за финансиране по схема „Обучение и заетост на младите хора“  58 заявки от работодатели за разкриване на 269 работни места на стойност 1 021 916 лв.

Заместник-кметът на община Бяла, Евгени Димов обърна внимание , че е необходимо да се търсят варианти за разкриване на процедури за малките населени места, където безработни над 30 годишна възраст   могат да се включат в тази схема.

Разгледаните и оценени от Комисията по заетост заявки ще бъдат предоставени за одобрение и финансиране в Агенцията по заетостта, а резултатите ще бъдат публикувани на електронната ѝ страница.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов