Ученическа литературна конференция на ПМГ“Баба Тонка“ – Русе ще се проведе в петък

Животът

19-04-2017, 12:42

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Успешна благотворителна кампания „Купи и дари“ на Интеракт клуб в Русе

От 11.00 часа в зала „Европа”

На 21 април от 11.00 часа в зала „Европа” на Доходното здание в Русе ПМГ „Баба Тонка” ще проведе традиционната си литературна конференция. Темата на тазгодишната конференция е „Сънувалото словото време, сънувало, че е безвремие”. На литературната конференция освен интерпретации на художествени текстове, учениците от V – ХІІ клас ще представят тази година и сценични интерпретации на художествените текстове, които словесно са коментирали в своите доклади.

Сценичното възкресяване на различни епохи, ценности, ситуации, характери на герои е провокирано както от изучаваните в училище художествени текстове, така и от страничната, предпочитана от учениците художествена литература.

Организатори на тази образователна и артистична проява са учителите по български език и литература от гимвазията, училищното настоятелство към ПМГ „Баба Тонка”, Доходното здание в Русе и преподавателят по методика на обучението по български език и литература към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” професор Радослав Радев. Той ще е специален гост на събитието и рецензент на докладите на учениците. За рецензирането на сценичните интерпретации ще се погрижи жури в състав проф. Р. Радев, журналистката от в. „Утро” Нели Пигулева и актрисата Мина Маринова.

Сценарист на проявата е Антония Киранова – старши учител по български език и литература в ПМГ „Баба Тонка”, а колегите и от методическото обединение по български език и литература – Доротея Александрова, Цветелина Георгиева, Вероника Върбанова и Румен Горанов, участват в цялостната подготовка и представянето на учениците в конференцията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов