23 медала за една година спечелиха студентите от клуб „Роботика“

Новините

03-04-2017, 15:09

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

За ветераните- плувци на „Ирис”-Русе международните състезания са приоритет

Над 50 младежи от различни специалности са преминали през клуба

На тържество по случай четвъртия рожден ден на клуба по роботика към Русенския университет студентите показаха част от завоюваните от тях купи и медали. В кратката си история клубът се доказа като един от най-добрите в България и още с първото си участие на състезание през пролетта на 2013 г., русенските студенти завоюваха призовите места.

Над 50 младежи от различни специалности са преминали през клуба, а днес най-изявените от тях - Атанас Корабов, Теодор Донев, Джанер Халилов, Михаил Маркопулос и Инан Лювманов получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Студентския съвет. Ректорът проф. Велизара Пенчева награди инж. Чавдар Костадинов и доц. Иванка Пеева за работата им като методически ръководители на клуба.

Клуб „Роботика” в Русенския университет е създаден на 1 април 2013 г. от студенти ентусиасти на Машинно-технологичния факултет и Факултета по електротехника, електроника и автоматика. Участниците конструират роботи за следене на линия със сензори за разпознаване на черен и бял цвят, както и лего роботи и летателни апарати. От година насам членовете на клуба имат 3D принтер, който използват за да създават детайлите за своите роботи.

Празникът на студентите уважи цялото академично ръководство на Русенския университет, а директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе.

Студентите представиха своите роботи-шампиони и направиха демонстрации с част от тях. Гостите на празника видяха спечелените 23 медала през миналата година, както и 6 от купите, завоювани от младите инженери.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов