Огнян Герждиков: Видин има нужда от съживяване и един от начините е филиал на Русенския университет

Мисия

10-03-2017, 19:27

Снимка:

Пресцентър РУ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Служебният премиер обсъди подготовката на изборите в Русенско

Кметът Стоилов –домакин на срещата на ректора на Русенския университет и служебния премиер

Регионът на Видин има нужда от съживяване и един от начините е разкриването на филиал на Русенския университет - това заяви по време на среща с ректорското ръководство на висшето училище служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков. В разговора, проведен в сградата на Община Русе и домакинстван от кмета Пламен Стоилов, участваха ректорът – проф. Велизара Пенчева, председателят на Общото събрание и председател на Общинския съвет –  проф. Христо Белоев, заместник-ректорите проф. Пламен Кангалов, проф. Пламен Даскалов, проф.Юлиана Попова и проф.  Диана Антонова, както и председателят на Студентския съвет Станимир Бояджиев.  

 

Министър-председателят прояви интерес какви специалности ще се преподават в бъдещия филиал и помоли ръководството и преподавателите да не позволяват нивото на висшето образование в България да пада. Ректорът проф. Велизара Пенчева заяви, че професионалните направления, в които ще се обучават студенти във Видин са обвързани с нуждите на региона, а именно Земеделска техника и технологии, Машинно инженерство, Електроника, Технология и управление на транспорта, Индустриален мениджмънт и Компютърни науки.

 

Проф. Герджиков бе запознат със становището на ректорите на висши училища от Североизточна България относно подготвяната промяна в ПМС 64 за условията и реда за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища.

 

По време на срещата ректорът проф. Велизара Пенчева връчи Кристалния знак на Русенския университет на проф. Огнян Герджиков, покани го да посети висшето училище и да изнесе лекция пред студенти на 24 май



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов