Служебният премиер обсъди подготовката на изборите в Русенско

Новините

10-03-2017, 19:14

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двама русенски кандидат- депутати с картончета

Губернатор Бурджиев изрази притеснение, че отпуснатите за изборите средства може да се окажат недостатъчни за малките общини

Служебният министър-председател Огнян Герджиков проведе кратка среща със Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе. В нея взеха участие Ина Килева, началник на политическия кабинет на министър-председателя, Мария Цанкова, съветник-ръководител на ЗВО в кабинета на министър-председателя, Ирина Белчева, говорител на министър-председателя, Мария Кючукова и заместник- областните управители Росен Миланов и Емил Кирилов.

Огнян Герджиков се запозна с хода на подготовката за вота на 26 март в област Русе на работна среща, която се проведе в зала „Свети Георги“ на Областна администрация Русе.  На нея присъстваха областният управител и неговите заместници, кметът на общината,  председателят, заместник-председателите на Районната избирателна комисия, кметовете и секретарите на общини от областта, директорът на ОДМВР и началникът на отдел „Охранителна полиция“ на ОДМВР. Премиерът акцентира върху важната роля на присъстващите в залата институции за подготовката на изборите в една спокойна и честна среда.

Стефко Бурджиев изрази притеснение, че отпуснатите за изборите средства  може да се окажат недостатъчни за малките общини, но подчерта, че са предприети  всички необходими мерки за нормалното протичане на изборния процес.

Областният управител представи на премиера изключително важен трансграничен проект за изграждане на естакада в зоната на кръговото движение  и ГКПП Дунав мост и поиска съдействие за неговото реализиране.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)