Четирима русенски щангисти се готвят за Световно първенство в Банкок

Спорт

10-03-2017, 15:53

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

60 чуждестранни студенти и докторанти избраха да учат в Русенския университет

Те са повикани от националния селекционер Иван Иванов след постигнати добри резултати

Четирима русенски тежкоатлети са включени в разширения състав на националния отбор по вдигане на тежести за предстоящото Световно първенство за кадети до 17 години. Всички те са били повикани от националния селекционер Иван Иванов след постигнати добри резултати при предишни състезания. За лагера в столичната „Дианабад“ са повикани 16-годишната Надежда Мей Нгуен, която се състезава в категория до 48 кг, и 15-годишните Цветелина Стоянова /категория до 58 кг/, Ангел Русев /категория до 50 кг/ и Кристиян Йорданов /категория до 77 кг/. Четиримата тежкоатлети са възпитаници на школата на ТСК – Русе и работят по ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови.

Световното първенство за кадети до 17 години ще се проведе между 3 и 10 април в Банкок. То ще бъде и квалификация за детската олимпиада, която ще се проведе следващата година в Аржентина.

Четиримата русенски тежкоатлети вече имат натрупан турнирен опит. Надежда Мей Нгуен е сребърна медалистка от Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети до 15 и 17 години, а Кристиян Йорданов и Ангел Русев станаха шампиони в своята категория от същия турнир.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов