Дами се събраха на чаено поетично парти в Караманово

Новините

02-03-2017, 13:02

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дървото на сполуката в Ценово грейна с мартеници

Баба Марта разказа как се посреща пролетта в различни краища на страната и легендата за появата на мартеницата

Още от първия ден на пролетния месец дамите от село Караманово отбелязаха възраждането на майката природа. По инициатива на Пенсионерския клуб „Златни години“ беше организирано поетично чаено парти. В проявата се включиха не само жени с посребрели коси, но и техните дъщери и внучки. Срещата започна с размяна на мартеници и благопожелания за здраве, берекет и успешна година. Баба Марта разказа как се посреща първия пролетен месец в различни краища на страната и легендата за появата на бяло-червените символи на пролетта. Организаторите бяха подготвили за всеки по стръкче кокичета, оплетени с бели и червени конци. Като специални гости на партито бяха поканени ученици от СУ „Цветан Радославов“ в Свищов. Момичетата и момчетата прочетоха стихове за новото начало в природата, за любовта и вечните човешки ценности и добродетели.

На сладка раздумка дамите се запознаха не само с историята на една от най-древните напитки в света, но и с начините за приготвяне и консумиране на чай. Научно вече е доказано, че не се препоръчва консумацията на чай на гладно, а най-подходящото време, когато напитката може да разгърне всичките си качества, е тридесетина минути след хранене.

На срещата беше представено и най-новото попълнение на групата „Златни години“. Това е бившата учителка в детската градина в селото Мима Ламбева. Младата пенсионерка при встъпването си в организацията обеща, че ще бъде активен член и ще работи за просперитета на хората от третата възраст. В поетичното чаено парти се включи и председателят на ОбС в Ценово Галина Георгиева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)