Официално заработи изцяло обновената интернет страница на Районен съд – Бяла

Новините

28-02-2017, 13:29

Снимка:

Община Бяла

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

MГ „Баба Тонка“ в Русе с нов биохимичен лабораторен център за над 80 000 лева

Съдържанието на новия уебсайт е съобразено с Комуникационната стратегия на съдебната власт 2014-2020

От 27 февруари 2017 г. официално работи изцяло обновената интернет страница на Районен съд – Бяла, достъпна на адрес: www.rs-byala.org. Съдържанието на новия уебсайт е съобразено с посочената в Комуникационната стратегия на съдебната власт 2014-2020 г. (приета от Висшия съдебен съвет с решение по протокол № 10 от 05.03.2015 г.) необходимост от унифициране на интернет страниците на съдилищата. Страницата е създадена с цел да бъде улеснен достъпът до информация както на адвокатите и страните по дела на Беленския районен съд, така и на медиите и обществото като цяло. Сайтът осигурява актуална и полезна информация за работата и за административните услуги на съда, както и възможност за справки относно състоянието на делата и движението по тях. Страницата на РС – Бяла е структурирана в няколко раздела. В раздела „За нас“ се съдържа обща информация за съда, съдебния район, структура, телефони за връзка с магистрати и съдебни служители, банкови сметки на РС – Бяла и др. В помощ на гражданите са публикувани и образци на някои декларации, молби и заявления, които се подават по съдебни дела. В раздел „Пресцентър“ могат да бъдат намерени съобщения за разглеждани в съда дела, за административни, организационни и процедурни промени в работата на съда, нововъведения, работа по проекти, кадрови промени, официални срещи и посещения, както и някои заповеди на административния ръководител. Обявленията на държавните съдебни изпълнители в РС – Бяла се публикуват в самостоятелен раздел на уебсайта. В подраздел „Правна култура“ може да бъде намерена разнообразна информация в помощ на гражданите, като: „Особености в работата на съда“, „Връчване на призовки“, „Какво трябва да знаете като свидетел“, „Пътеводител в съдебните процедури“ и др.

 

В Раздел „Справки“ всеки може да потърси информация за насрочените за разглеждане дела, както и за приключили производства. Системата позволява търсене по номер и година на дело или търсене за определен период от време. В раздела е наличен и модул, посредством който чрез въвеждане на номер, година и вид на делото (или на част от тази информация) могат да се търсят постановени съдебни актове. Подраздел „Съдебни актове в ЦУПИБСА“ пренасочва потребителите към платформа, която позволява по няколко различни критерия да се търсят съдебни актове на всички съдилища в Република България. 

За осигуряване на максимална прозрачност в работата на съда и за предоставяне на своевременна информация, данните за постановените съдебни актове и за насрочените открити съдебни заседания се обновява автоматично два пъти на ден, а информацията за насрочените публични продани от ДСИ – своевременно при ново обявление. 

В раздел „Контакт с нас“ е достъпна форма за директна комуникация с Районен съд – Бяла, където всеки може да изпрати съобщение по електронен път. 

Новият уебсайт на Районен съд – Бяла поддържа и версия, достъпна и през смартфон. 

Разработването и въвеждането на новият уебсайт на Районен съд – Бяла е част от мерките насочени към популяризиране дейността на съда и осигуряване на пълна, точна и достоверна информация на обществеността.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов