Зам.-губернатор Станчев предлага експерименти с тор в трансграничния район Русе – Гюргево

Новините

10-02-2017, 18:30

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Готвят годишна конференция на Академията по електронна търговия в Русе

Той получи диплом за принос в работата на българо-румънска земеделска работна група

По предложение на Станимир Станчев на заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група днес беше прието да се проведе експеримент на българска и румънска територия  на две съседни полета като  приложат български и румънски органичен тор, произведен от ППК „Старт 93”, с. Караманово и от Костел Патеръу и да се изследват и популяризират постигнатите резултатите. Идеята се включи в работната програма на групата за 2017 г. и ще се разработи специална процедура за провеждане на експеримента.

В края на заседанието, Корозел, ръководител на комисията връчи на Станимир Станчев,  Иван Григоров, Лили Ганчева и Борислава Братоева дипломи за оказана подкрепа за трансгранична дейност и постигане на резултати, довели до признаването на Съвместната българо-румънска земеделска работна група за уникален модел на добра практика по цялата ни румъно-българска граница.

Следващото заседание ще се проведе на територията на област Русе на 17 март 2017 г. и по традиция ще бъде организирано от Областна администрация Русе, Окръжен съвет Гюргево, Асоциация Еврорегион „Данубиус“ и Трансграничен Бизнесцентър „Данубиус“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов