Сдружение „Смело сърце” завърши ежегодната си инициатива „Коледата е за всички”

Новините

26-12-2016, 09:36

Снимка:

Пенка Попова

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рождественско послание на Русенския митрополит Наум

НПО- то предостави специални коледни пакети на 90 деца

Сдружение „Смело сърце” завърши  ежегодната си  инициатива „Коледата е за всички”.

Тържествата стартираха на 20 декември, когато 18 деца със специални образователни потребности от Основно училище „Отец Паисий” бяха зарадвани с коледни подаръци.

След тях бяха 43 деца, потребители на социалните услуги на център „Каритас” и техните майки , над 70 % от които вече са членове на  набиращия голяма скорост през последната година клуб „Майки със смели сърца”.

 На проведеното общинско коледно тържество на 21 декември, Сдружението предостави специални коледни пакети на 90  деца, които получават от Община Русе социалните услуги „Личен асистент” и „Приемна грижа”.

В навечерието на Коледа с любезното съдействие на кмета на община Русе Пламен Стоилов, заедно празнуваха 42 деца с и без специфични потребности. Това е по идея на Сдружение „Смело сърце”, което счита, че хората и особено децата със здравословни проблеми не трябва да се изолират. В прекрасната празнична обстановка във фоайето на Доходно здание, пред голямата коледна елха, Дядо Коледа и Снежанка дариха и се снимаха с всяко дете. Кака Лили успя да включи всеки в детската викторина, а танцов състав „Чановете” беше истинска изненада за децата и техните родители.

Като не успя да сдържи сълзите си председателят на Сдружение „Смело сърце” Стойка Панагонова  се обърна към присъстващите с думите: „Скъпи деца и родители, поздравявам Ви с настъпването на Рождество Христово и Ви пожелавам здраве – то е необходимо на всички, несломим дух – той ни е необходим повече от всичко и мъдрост за да виждаме смисъла на това, което правим всеки божи ден. Помнете, че Сдружение „Смело сърце” е създадено за всички нас – деца и майки със смели сърца”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов