„Урок по родолюбие“ в СУ "Васил Левски" – Русе

Новините

17-12-2016, 08:00

Снимка:

СУ "Васил Левски" - Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски експерт с награда от кампанията „Аз пазя горите и орлите на България”

Водач в историята бе „Българска история“ – сайт на съвременните млади будители

Момичетата и момчетата от десетите и единадесетите класове в СУ "Васил Левски" - Русе се срещнаха с едни други момчета и момичета, малко по- големи от тях и с много голям заряд да увличат.

Срещата в часа по родолюбие не беше с изтъкнати наши учени, нито със заслужили учители, а с млади хора, които разбиват на пух и прах всеобщата, в повечето случаи, негативна представа за подрастващото поколение.

Пред очите на учениците се заредиха епизоди от близкото и далечно минало, възродиха се забравени исторически личности, накараха ги да се замислят „Кое е това нещо, което може да накара човек да пожертва всичко в името на Родината си“, „ Има ли място за героизъм днес“.

 

Късометражните филми за Димитър Списаревски –„Живата торпила“, „Асен Йорданов – българският авиатор“,“ Дан Колов – Балканският лъв“, оставиха тежка тишина сред затаилите дъх млади хора.

Историята е любов, която се предава в семейството, но любовта към историята може да се запали от палитрата от чувства, които се предават чрез вдъхновяващите и завладяващи лични примери. Това ни показа Иван от „Българска история“ – сайт на съвременните млади будители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов