Специалитети по ценовски рецепти дават тон на коледната трапеза

За първи път за участие в шоуто бяха поканени и представители на силния пол

Майстори кулинари от Ценово отново ще се превърнат в телевизионни звезди в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. На малкия екран те ще представят традиционни специалитети, но приготвени по местни рецепти. Кулинарното шоу ще бъде в няколко части и ще се излъчи в навечерието на празничните дни. По традиция в центъра на организацията се оказаха членовете на Женския пенсионерски клуб „Млади сърца“ с председател Румяна Иванова. Срещата премина под мотото „Какво слага ценовчанката на празничната трапеза“. За първи път за участие в шоуто бяха поканени и представители на силния пол. И по правило на мъжете се падна отговорната и трудна задача да подготвят основните ястия. Земеделският производител Янко Янков се развихри на кухненския плот и само за броени минути прасенцето беше овкусено и подготвено за няколкочасов престой във фурната. Ценовските баби от „Млади сърца“ показаха майсторлъка си в точенето на кори за баница, в пълненето на пуйка и приготвянето на специални торти и коледни курабии. За да се завърши обликът на празничната трапеза, не беше забравена и традиционната ценовска бяла халва. Инициативата за подготовката на кулинарното шоу беше подкрепена безрезервно и от кмета на общината д-р Петър Петров.

Членовете на „Млади сърца“ станаха за втори път телевизионни звезди през тази година. Преди по-малко от месец кулинарките представиха традиционни ястия за Никулден, а сега дадоха тон за подготовката на коледната трапеза. Уморени от дългия снимачен ден, но удовлетворени от показаното майсторство в кухнята, участничките в шоуто се събраха на дегустация на храната и дадоха старт на цикъла от продължителни зимни празници.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов