Местният парламент в Ценово гласува подпомагане животновъдите

Новините

23-11-2016, 15:01

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Танцова магия“ от Ценово омая публиката в Патреш

Майсторки - кулинарки от Ценово стават телевизионни звезди

Общината ще участва и в проект за изграждане на сепарираща и компостираща инсталация

над 76 490 лева ще бъдат разпределени между животновъдите, регистрирани като земеделски производители, в община Ценово. Това решение беше гласувано единодушно по време на редовното заседание на Общинския съвет. Средствата са събрани от договорите за ползване и стопанисване на пасищата и мерите от общинския поземлен фонд. Според местните парламентаристи най-големи суми ще бъдат разпределени между стопаните, които отглеждат биволи и крави – по 32 лева за животно. По 9 лева ще влязат в сметките на животновъдите, които са се насочили към овце и кози. Тези, които се грижат за телета, ще получат по 17 лева, а по 23 лева е отредено за юница. Целта за предоставянето на безвъзмездната помощ е да се увеличи броят на отглежданите животни на територията на общината и да се развие по-добре животновъдният сектор.

Общинските съветници в Ценово дадоха съгласието си Община Ценово в качеството си на член на Регионалното сдружение за управление на отпадъците на регион Борово – Бяла да участва в проект за изграждане на сепарираща и компостираща инсталация. Дейностите ще се финансират със собствени средства на общините и безлихвен заем от ПУДОС в размер на два милиона лева. Средствата, с които местната администрация ще участва при финансирането на проекта и погасяване на заема, ще бъдат обвързани с броя на жителите по настоящ адрес.

Местните парламентаристи приеха анализа на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците на територията на община Ценово. Стратегическите цели за развитие са съобразени със спецификата на условията за живот в малкото населено място, с нагласите и очакванията на хората и особеностите на обществената и семейната среда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов