Заработи онлайн платформата за подаване на кандидатстудентски документи в РУ

Новините

06-12-2016, 13:37

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плакет „Русе“ за на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“

Платформата е за учебната 2017/2018 година

От 1 декември е отворена онлайн базираната платформа на Русенския университет, която дава  възможност подаване на кандидатстудентски документи за учебната 2017/2018 година и на заявки за участие в предварителните изпити. На online.uni-ruse.bg са публикувани правилата за онлайн кандидатстване, специалностите, начинът, по който ще се формират баловете за отделните специалности, графикът на изпитите и др.

Предварителните изпити ще се провеждат по график в съботни дни от януари до април, като онлайн заявките за тях ще се приемат до 19 април 2017 г. Първият изпит е на 28 януари, следват 11 февруари, 25 февруари, 11 март, 25 март, 8 април, а последният ще бъде на 22 април. В предварителната сесия желаещите могат да заявяват явяване на изпити по Български език, Биология, История на България, Математика, Общотехническа подготовка, Химия, Информатика и информационни технологии и Икономическа география на България.

Системата за онлайн подаване на документи в Русенския университет ще бъде затворена в 17 часа на 28 юни 2017г. Кандидатите, които не са успели да подадат документи в тези срокове, могат да направят това в Сектор прием нови студенти на Русенския университет.

В приема за 2017 година е обявена процедура за предварително класиране и записване.

 Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май