Започна инициативата „16 дни срещу насилието над жените”

Новините

25-11-2016, 14:04

Снимка:

Инфо център на Мария Габриел в Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

380 студенти от Русенския университет на практическо обучение в реална среда

Събитието е част от Европейската кампания Step up за премахване на насилието срещу жени и цели обединение за качествен скок

Информационният център на евродепутата Мария Габриел в Русе, доброволците към сдружение „Център Динамика” и Клубът на социалния работник към Русенския университет „Ангел Кънчев”дадоха начало на инициативата „16 дни срещу насилието над жените”, която ще продължи в периода.

Събитието е част от Европейската кампания Step up за премахване на насилието срещу жени и цели обединение за качествен скок, за промяна в законодателството и политиките, за повече сигурност и пълен достъп до услуги за пострадалите от домашно насилие и други форми на насилие основано на пола.

Началото на инициативата беше поставено на 25 ноември - Международният ден за елиминиране на насилието срещу жените - заедно със студенти от специалност Социални дейности, Факултет „Обществено здраве и здравни грижи” в Русенския университет. По време на кампанията ще бъдат раздавани информационни материали и афиши и ще бъдат проведени редица срещи и обучения по темата. 

Допълнително предизвикателство за студентите е конкурсът за есе на тема „Заедно срещу насилието – за правата на човека”, който организаторите обявиха в рамките на кампанията „16 дни срещу насилието над жените”.

В надпреварата могат да вземат участие всички студенти, обучаващи се във висши учебни заведения в Русе.

Есетата трябва да са с обем до 2 стандартни страници и да се изпратят до 08 декември  2016 г. на електронна поща: [email protected]

В края на кампанията на 10 декември - Световния ден за правата на човека – в Русенския университет ще бъде организирана среща дискусия и ще бъдат наградени тримата победители в конкурса.

Тази информационна акция кореспондира в пълна степен с националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието“, която Мария Габриел провежда в партньорство с държавни институции и организации на гражданското общество.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"