380 студенти от Русенския университет на практическо обучение в реална среда

Новините

25-11-2016, 13:10

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двама професори от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ представят книги в Русе

Младежите имат академични наставници от университета, а работодателите им осигуряват ментори, които ги въвеждат в работния процес в организацията

380 студенти от Русенския университет в момента провеждат практическо обучение в реална работна среда по проекта „Студентски практики“ фаза 1. По проекта, в който университетът е партньор на Министерството на образованието младежите се обучават в рамките на 240 часа и получават стипендия в размер на 480 лева.

Трима студенти са на практика в Община Русе, а други осем са в дирекция „Речен надзор“ към Изпълнителна агенция „Морска администрация“.

18 студенти от специалностите Европеистика и многостепенно управление, Право, Бизнес мениджмънт и Публична администрация са на практика в Областна администрация. Те са разпределени в двете дирекции – „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ и „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. Младежите имат академични наставници от университета, а работодателите им осигуряват ментори, които ги въвеждат в работния процес в организацията.

До края на 2017 година 1417 русенски студенти ще преминат практическо обучение в партньорски фирми и институции. Практиката задължително е свързана с обучението на студентите в съответното професионално направление.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов