Зам.-кметът Иван Григоров прие делегация учители от Волгоград

Мисия

25-11-2016, 12:36

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първото за град Русе обучение на тема „Сигурност и първа медицинска помощ“

Гостите са впечатлени от нивото на учениците, от активните преподавателски програми и добрия старт, който дават училищата в града

Днес,  зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров посрещна делегация учители от побратимения на Русе руски град Волгоград. Те са тук по повод 55-годишния юбилей на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”, с което от 2009-а година насам са в добри партньорски отношения. Руските преподаватели ще вземат участие в Национална конференция на 26-ти ноември и онлайн-конференция с Волгоград, която беше вчера. По време на срещата в Общината присъства и дългогодишният преподавател по руски език в СУЕЕ Маша Станчева.

По време на срещата г-н Григоров представи управленската програма на Община Русе, която касае образователната дейност в града. „Работим усилено за създаването на по-добри условия в учебните заведения. Само за няколко години успяхме да въведем електронен прием, открихме нови детски градини и реновирахме част от училищата, като предстоят още проекти, с които ще се подобри и модернизира образователната инфраструктура.“ – каза зам.-кметът по хуманитарни дейности.

От своя страна делегатите благодариха за поканата и заявиха, че са впечатлени от нивото на учениците, от активните преподавателски програми и добрия старт, който дават училищата в града за добра специализация и бизнес реализация.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов