Първото за град Русе обучение на тема „Сигурност и първа медицинска помощ“

Новините

25-11-2016, 10:25

Снимка:

Бустрад Арена

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зала за обучение по китайски език отвори врати в Русенския университет

Разиграха и действителни казуси с отборна работа като се пресъздаваха реални ситуации

Вчера, в БУЛСТРАД АРЕНА се проведе първото за град Русе обучение на тема „Сигурност и първа медицинска помощ“, с цел повишаване на нивото на екипа и стюардите в залата.

Лектори на събитието бяха специалистите от София – Александра Шишкова - лекар в „Академия първа помощ“, Емануил Глушков – мениджър на „THE ANGELS“ в Русе и София и мениджърите на БУЛСТРАД АРЕНА Борислав Велков и Иван Драндийски, които са обучавани по темата и сертифицирани в Лондон и Франкфурт. Съорганизатор е Асоциацията за насърчаване и развитие на спортната и развлекателната инфраструктура в България, чиито председател е Борислав Велков.

„БУЛСТРАД АРЕНА успя да организира един добър и хомогенен екип още от своето откриване. Сигурността на хората е водещата тема, преди всичко останало в едно събитие. Стюардите са очите, ушите и носа на едно събитие, затова и вие сте тук.“, сподели в началото н Борислав Велков.

Обучението беше разделено в две части - лекционна и практическа. Лекторите запознаха стюардите с техните функции и поведение по време на различните събития и как да оказват първа помощ по време на мероприятия – загуба на съзнание, различни травми, техники на кръвоспиране и т.н. Разиграха и действителни казуси с отборна работа като се пресъздаваха реални ситуации.

В края на деня всички участници получиха сертификати за успешно преминат курс. В началото на 2017 година се очаква и следващото обучение, което ще се проведе в София.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов