В Гюргево обсъждаха готовността на Дунав мост за зимата

Мисия

23-11-2016, 15:34

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд шофьор, убил пешеходец

Ще бъдат преподписани актуализираните протоколи от предходната година

Днес,  в Заседателната зала на Префектура Гюргево се проведе среща между  Зоринел Никулча, префект на окръг Гюргево, Мариан Мина, председател на Окръжен съвет Гюргево и  Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе. Срещата беше инициирана за обсъждане на въпроси за  създаването на подходяща трансгранична организация, за да се гарантира доброто функциониране на инфраструктурата, свързваща двата гранични  града Русе и Гюргево през зимния сезон 2016-2017 година.

 От българска страна, участие в нея взеха, институциите, имащи отношение към гранично контролно-пропускателен пункт Русе – Гюргево: Венцислав Халаджов, началник на Митница Русе,  Радостин Стоянов, началник ГКПП Русе, Стойчо Станчев, представител на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Русе, Йосиф Йосифов, представител на Областно пътно управление, Румен Кръстев, началник на Сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР и Асоциация „Еврорегион Данубиус“, в лицето на Лили Ганчева, изпълнителен директор.

От румънска страна присъстваха представители от техните  структури.

Тази година, снегопочистването на Дунав мост ще бъде осигурено от румънската страна. Бурджиев постави на вниманието на участниците в дискусията две изключително важни ситуации при възникване на ледоход и нефтени разливи в река Дунав.

Реши се до 15.12.2016 г. да се проведе среща на компетентните органи от българска и румънска страна, за да бъдат договорени подробности за взаимодействие при необходимост.

Ще бъдат преподписани актуализираните протоколи от предходната година с ангажиментите и отговорностите на съответните институции, както лицата и контактите за координиране на действията, касаещи  целия автомобилен трафик по моста, в нормални и неблагоприятни климатични условия, специфични за зимния сезон  2016 – 2017 година.

 В последващ разговор,  Мина и  Бурджиев споделиха своята удовлетвореност от изключетелно хармоничните и плодотворни взаимоотношения между Окръжен съвет Гюргево и Областна администрация Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов