Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд шофьор, убил пешеходец

Крими

23-11-2016, 13:30

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор обърна автомобила си на пътя Русе-Бяла

Водачът не спрял и не пропуснал преминаващият по пешеходна пътека пешеходец и по непредпазливост причинил смърт на Леонид М. на 54 години

Окръжна  прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишен шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на пешеходец. Обвинението срещу Даниел Р. е за това, че на 12.11.2015 г., в гр. Русе, при управление на лек автомобил „БМВ“,  нарушил правилата за движение - въпреки, че като шофьор бил длъжен, не намалил скоростта и не спрял при възникнала опасност за движението, като при приближаване към пешеходна пътека не намалил скоростта, не спрял и не пропуснал преминаващият по нея пешеходец, в следствие на което по непредпазливост причинил смърт на Леонид М. на 54 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека - престъпление по чл.343, ал.3, вр. ал.1, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

 

Обвиняемият се движел с  лек автомобил по бул. „Тутракан“. По същото време пострадалият мъж предприел пресичане на пътното платно по обозначена пешеходна пътека. Между двамата участници в движението нямало превозни средства или други препятствия, които да ограничават видимостта на водача в посока на мястото, където пешеходецът пресичал, както и на възможността на пешеходеца да наблюдава идващите от лявата му страна автомобили. Независимо от това, обвиняемият  не възприел пресичащият на пешеходната пътека и не намалил скоростта на управлявания лек автомобил, като продължил да се движи със  скорост от 67 км/ч./. Последвал сблъсък, като от ударът в предната лява част на автомобила,  тялото на пострадалият било качено на капака,  блъснало се  в предното стъкло, след което паднало на пътното платно. Обвиняемият веднага спрял и оказал помощ на пострадалият, но в резултат на получените тежки травми била настъпила  смъртта му.

 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов