Празничен концерт по случай 150-тата годишнина от основаването на ОУ „Отец Паисий“

Мисия

22-11-2016, 11:00

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Втора работна среща на Клуба на ветераните строители в Русенска област

Губернаторът изпрати поздравителен адрес

В Канев център  се проведе празничен концерт по случай 150-тата годишнина от основаването на ОУ „Отец Паисий“.

Домакин на събитието беше  Биляна Алексиева,  директор на училището, а сред официалните гости бяха  Станимир Станчев, заместник- областен управител на област Русе, Димитър Райнов, началник на РУО Русе,  Сашо Щерев, началник на отдел „Образование” в община Русе,  Ирена Петрова, директор на дирекция „Култура и образование“ в община Русе, проф. д-р инж. Пламен Даскалов, зам.-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение на РУ „Ангел Кънчев”, учители, ученици и много гости.

Заместник- областният управител връчи красив букет цветя и поздравителен адрес на Алексиева от името на Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, в който се казва: „За мен е истинско удоволствие да Ви поздравя по случай 150-тата годишнина от основаването на ОУ „Отец Паисий“. Използвам настоящото тържество, за да отправя своите най-искрени благопожелания и към учителите, учениците и родителите!

През далечната 1866/1867 година е създаден най-старият първообраз на  днешното училище „Отец Паисий“.  Вече век и половина, колективът му възпитава младите хора в нравствени добродетели, човеколюбие  и патриотизъм и дава своя съществен принос за изграждането им като достойни, знаещи и можещи  личности. “.

В  приветствието си Станчев изрази своето уважение за труда и професионализма на г-жа Алексиева и нейния екип, като подчерта,че професията, която са избрали е една от най-благородните. Той отправи и своите благопожелания към учениците, да усвояват това, на което ги учат техните учители, да бъдат упорити, любознателни и успешни.

Тържеството продължи с богата празнична програма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов