В Борово - извънредно заседание на епизоотичната комисия

Новините

21-11-2016, 16:32

Снимка:

Община Борово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Народните представители от ГЕРБ и министър Николина Ангелкова посетиха Борово

Засилват контрола на ловните дружинки при отстрела на дива свиня

 

В град Борово се проведе извънредно заседание на Общинската епизоотична комисия, във връзка с констатирани огнища на Инфлуенца (грип) по птиците и Африканска чума по свинете в някои европейски страни. На заседанието се приеха конкретни мерки за предпазване и недопускане възникване и разпространение на заболяванията на територията на общината, от които:

1. Собствениците на птици в задни дворове да не допускат свободно движение на птиците и да съхраняват в закрити помещения фуражите, с които ги изхранват.

2. При съмнение от заболяване или смъртност незабавно да се информират кмета по населено място, официалния ветеринарен лекар на общината или частно практикуващите ветеринарни лекари.

 

официален ветеринарен лекар за община Борово

Д-р Кремен Джуров

GSM 0885 272 940

3. Засилен контрол на ловните дружинки при отстрела на дива свиня и да следят за трупове на диви свине и съответно да сигнализират при нередност.

Поради това, отправяме апел към всички жители на община Борово да предприемат всички необходими мерки и да следят за отклонение в здравословното състояние на отглежданите от тях животни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов