11 ученици управляваха днес Община Русе

В началото на работния ден учениците посетиха заседание на Общински съвет-Русе и се запознаха с функциите на местния парламент

В Община Русе днес управляваха 11 ученици, които се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт България“. Събитието се организира за 15-и пореден път.

Шест от участниците се обучават в ПГИУ „Елиас Канети“, двама в ПМГ „Баба Тонка“, двама в ПУ „Възраждане“ и един е ученик от СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Те бяха разпределени в ресорите по техните желания: „Устройство на територията”, „Комунални дейности”, „Хуманитарни дейности”, „Европейско развитие“, „Връзки с обществеността“, а един зае поста главен архитект на Община Русе.

В началото на работния ден учениците посетиха заседание на Общински съвет-Русе и се запознаха с функциите на местния парламент.

Преслава Иванова имаше честта да седне на стола на кмета и да управлява на днешния 17 ноември.

 Кметът на Община Русе н Пламен Стоилов връчи на всички мениджъри сертификати за участието им в инициативата. „Радвам се, че сте придобили впечатления за работата в администрацията, но всъщност динамиката в нашето ежедневие е много голяма. Хората в екипа ми са мотивирани и гонят високо темпо. Те са част от една работеща администрация. На първо място за нас са гражданите, които заслужават високо качество на услугите които получават. Днешното ви посещение в Община Русе ви дава шанс да си разширите познанията, но най-важното в краткосрочен план е да завършите с отличен успех, защото тогава вие ще сте тези, които ще си избирате работата“, заяви кметът на Община Русе.

Идеята на кампанията е ученици от цялата страна отново да преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда. 

Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и да оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят проучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов