Кметът на Русе Пламен Стоилов сезира прокуратурата за замърсяването на въздуха

Мисия

14-09-2016, 14:32

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоилов иска незабавни проверки на въздуха в Русе

Стоилов: Като кмет на Русе приемам подобно замърсяване като престъпление срещу гражданите в нашата община

Днес, кметът Пламен Стоилов сезира Окръжна прокуратура – Русе за замърсяването на въздуха в града. „Призовавам за незабавна проверка, която да установи дали има действия или бездействия както на представители на институции, така и на фирми, които създават пряка опасност за живота и здравето на гражданите. Като кмет на Русе приемам подобно замърсяване като престъпление срещу гражданите в нашата община“, се казва в писмото на Стоилов.

При идентифициране на вина на конкретни длъжностни лица, кметът изисква прилагане на закона в максималната му строгост, предвид факта, че данните за умишлено замърсяване на града не само, че не спират, а и зачестяват, което показва явно незачитане на екологичните норми и законодателството в страната.

„В заключение си позволявам да добавя, че Община Русе ще приложи всички позволени от закона мерки за прекратяване на замърсяването, като изразявам готовност за пълно и цялостно съдействие на Прокуратурата за идентифициране и наказване на виновните лица. Вярвам, че всяка институция ще изпълни своите ангажименти в рамките на компетенциите си, замърсяването на града да бъде незабавно преустановено“, се казва още в писмото.

Стоилов за пореден път настоява за сурови наказания, които да прекратят чувството за безнаказаност. „Няма да спра да отстоявам правото на русенци да дишат чист въздух!“, заяви категоричната си позиция кметът.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов