Община Бяла с официална позиция за "намерени бюлетини и изборни книжа от референдумa“

Сигналът от репортери от Нова телевизия и твърдения на БТВ

Във връзка с получен на 08.11.2016 г. сигнал от репортери от Нова телевизия и твърдения на БТВ относно намерени “бюлетини и изборни книжа от референдумa,

които не са предадени в Районната избирателна комисия (РИК) в Община Бяла”, даваме настоящото прессъобщение:

 

Действията по предаване на изборните книжа и материали от изборите за президент и вицепрезидент на републиката и книжата и материалите от националния референдум на 6 ноември 2016 г. след приключване на гласуването се извършват съгласно Решение № 3796- ПВР/НР от 18.10.2016 г. на ЦИК.

ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА СЪОТВЕТНАТА СИК (Секционна избирателна комисия) В ЛИЦЕТО НА НЕЙНОТО РЪКОВОДСТВО е да постави опакованите бюлетини, пликове и изборни книжа в отделни пакети със съответните надписи и подписи на членовете й. Община Бяла е реагирала на подадените сигнали, за което е съставен констативен протокол за наличните урни в ОУ „Панайот Волов” гр.Бяла, в които не са открити бюлетини от проведените избори и национален референдум. Установено е наличие на празни пликове само в една от урните. Община Бяла, област Русе уведомява обществеността, че е сезирала съответните компетентни органи за извършване на проверка във връзка с подадения сигнал. За резултатите от проверката ще бъдете допълнително информирани.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов