Депутати от ГЕРБ и министър Ангелкова в Новград и Ценово

Новините

01-11-2016, 20:16

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Депутатите Ангелова и Иванов на откриването събор «Ценово пее и танцува»

Ангелкова: За да има туризъм, трябва да има инфраструктура, социализиране на културно – историческите паметници и пр. Целта ни е и да ги популяризираме повече

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и министърът на туризма Николина Ангелкова се срещнаха тази вечер с жители на село Новград и Община Ценово. На срещата присъстваха още председателят на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, общински съветници и кметове на кметства от региона.

 

„За първи път в правителството на Бойко Борисов има министерство на туризма. За краткото време на съществуване на  министерството постигнахме видими резултати. България за кратко време постигна това, което направи Хърватска. Ние сме на първо място по ръст на туризма в Европейския съюз през тази година, подчерта пред жителите министърът.

 

7 милиона са чуждите туристи за първите 9 месеца и близо 3 млн. българи. Ръстът е от 18 %, което е абсолютен рекорд. Ръстът на приходите е с 15 %. За сравнение, бюджетът на министерството за реклама е само 7 млн. лева.

 

За да има туризъм, трябва да има инфраструктура, социализиране на културно – историческите паметници и пр. Целта ни е и да ги популяризираме повече. В моята работа е важно да обърна внимание на вътрешността на страната. Затова съм сред вас.

Големите курорти носят голяма част от приходите, но малко знаят за откритата могила в Борово и находките край Новград.

Туризмът създава допълнителни работни места и по тази причина в министерството е заложено на образованието, подготовката на кадри и на инвестициите. Създаден е специален отдел, за да насочим тяхното внимание и насам, отбеляза министърът.

Само когато познаваме и показваме на света нашето минало и традиции, можем да градим бъдещето, обобщи тя.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов