Депутатите Ангелова и Иванов на откриването събор «Ценово пее и танцува»

Новините

22-09-2016, 13:40

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детско парти на втория рожден ден огласи Центъра за обществена подкрепа в Ценово

Форумът стана на 10 години

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова и Свилен Иванов получиха специални мемориални плакети при откриването на десетия фолклорен събор «Ценово пее и танцува».

„За пореден път това красиво населено място от Община Ценово е сцена за изява на множество талантливи деца, младежи и възрастни самодейци в областта на българското народно песенно, инструментално и танцово изкуство. Оценяваме високо тяхната работа и голям ентусиазъм, с който се включват в новото начинание, чиито начало положиха преди 10 години родолюбци като кмета д-р Петър Петров и народно читалище "Христо Ботев – 1898 година“, каза в поздравителното си слово  Ангелова.„Приветстваме художествените ръководители, които с всеотдайност, любов и професионализъм разкриват пред младите поколения красотата на българския фолклор. Радваме се, че регионалното събитие се превърна в ежегоден празник на неповторимата ни самобитност и народност, в триумф на красота, багри и ритми, сътворен от даровити и темпераментни следовници на българския дух. Такива прояви запазват и обогатяват уникалното ни народно  творчество, което ни прави горди, че сме българи“,добави тя.

На събитието присъстваха още председателят на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, общински съветници, кметове на кметства от Община Ценово и гости на събора. Кметът на Община Ценово поздрави всички жители и гости на селото и им пожела невероятни емоции, здраве, радостни мигове на десетия фолклорен събор. 

По – рано тази сутрин  Ангелова разгледа изложбата от снимки, отразили случилото се по време на събора от създаването му досега. Наред с това тя видя и музейната етнографска сбирка в сградата на Община Ценово, като разговаря с жени от местна певческа група.


Съборът се реализира с подкрепата на Община Ценово и ще продължи и на 23 септември. Тогава ще бъдат определени победителите, като ще бъдат връчени медали, грамоти и плакети. Един ще е носителят на специалния приз на кмета на Община Ценово.


В тазгодишното юбилейно издание се включват общо 72 групи и индивидуални участници от региона и страната. Целта на събитието е да се осигури възможност за изява на любителските клубове за народни песни и танци от всички краища на България, с което да се стимулира интереса и любовта на поколението към фолклорното наследство.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов