В Русе се провежда конференция за образованието

Новините

27-10-2016, 15:55

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефове на институции докладваха на кмета какви мерки са взели за въздуха в Русе

Темата е „Европейски измерения в професионалното образование и обучение“

Днес, в конферентната зала на хотел „Рига“ се провежда Втората Регионална конференция на тема „Европейски измерения в професионалното образование и обучение“.

Организатор на събитието е Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО), която е представител в европейската мрежа за обмен на опит в областта на професионалното образование и обучение ReferNet в България. Мрежата е  създадена към Европейския център за развитие на професионалното образование, като ключовите продукти на дейността са доклади и анализи.

Сред официалните гости на конференцията бяха Станимир Станчев, заместник- областен управител на област Русе,  Драгомир Николов, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, Татяна Пашинова, заместник- изпълнителен директор на Агенция по заетостта, Кремена Калчева, главен директор на главна дирекция „Услуги по заетостта“ в Агенцията по заетостта, Димитър Райнов, началник на РУО Русе, Емилияна Димитрова, председател на НАПОО, Вартан Вартанян, директор на „Регионална служба по заетостта“ Русе и др.

В своето приветствие, заместник- областният управител поздрави организаторите и участниците в конференцията, като декларира институционалната подкрепа на Областна администрация Русе за едно по-качествено образование. Според Станчев, всички заинтересовани страни в този процес трябва да обединим усилия, за да може на по-късен етап да се похвалим с по-добри резултати, свързани с професионалното обучение и последваща реализация на младите хора.

В програмата на конференцията са включени: представяне на RеferNet мрежата, представяне на резултатите от проучване на международната мобилност в началното професионално образование и обучение, добри практики – участие в ученическа мобилност на ученици от професионални гимназии и др.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов