Шефове на институции докладваха на кмета какви мерки са взели за въздуха в Русе

Мисия

26-10-2016, 15:29

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ясни са резултатите от измерването на въздуха в Русе

Стоилов: Ще направя всичко възможно фактите да излязат наяве и да издържат в съда. От това замърсяване страдаме всички ние, нашите близки, децата ни

Днес, в Заседателна зала на Община Русе, кметът Пламен Стоилов свика работна среща, във връзка със замърсяването на въздуха в града. В обсъждането на актуалната тема се включиха заместник-кметът по комунални дейности  Наталия Кръстева, началникът на отдел „Екология“  Георги Игнатов, директорът на РИОСВ-Русе  Лилия Атанасова, представители от РЗИ, Регионална лаборатория, Инспекцията по труда и Пожарна безопасност и защита на населението.

            Основна тема на работната среща бяха методите за подобряване на координацията и действията на институциите. Кметът Пламен Стоилов категорично заяви своята позиция за необходимостта от изискване на техника, която с точност установява количеството, концентрацията и степента на опасност на съответните вещества, причинители за неприятните миризми в атмосферния въздух. В тази връзка, той разпореди незабавно изготвяне на искане, адресирано до Министерството на околната среда и водите и директора на Изпълнителната агенция по околна среда.

„Ще направя всичко възможно фактите да излязат наяве и да издържат в съда. От това замърсяване страдаме всички ние, нашите близки, децата ни. Ще бъда безкомпромисен и ще подкрепя институциите, които работят по проблема с всички средства, които са по силите ни“, заявин Стоилов.

В края на срещата, кметът изиска воденето на инвентаризационни карти, доклади и отчети от проверяващите институции, както и осъществяването на внезапни проверки за потенциалните замърсители.

            



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)