Пламен Нунев, министър Горанов и кметът на Бяла огледаха строящи се обекти в Бяла

Новините

25-10-2016, 20:19

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова спортна площадка в Бяла откриха депутатътПламен Нунев и кметът Димитър Славов

Министърът и народният представител дадоха висока оценка на кмета и насърчиха екипа му да бъде още по – активен

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, министърът на финансите Владислав Горанов и кметът на Община Бяла Димитър Славов направиха преглед на обекти в град Бяла, които са в процес на изграждане. Те бяха придружени зам. – кмета на Община Бяла Евгени Димов.

 

Направен бе преглед на новата многофункционална „Арена Бяла“, както и на новоасфалтираната улица „Бунар Хисар“. Улицата не е ремонтирана от десетилетия, а сега е обновена от икономии в общинския бюджет. Живущите в района изказаха своето задоволство от качеството на извършваната работа и поздравиха кмета за стореното от него и екипа му.

 

Акцент в посещението на кв. „Гара Бяла“ бе огледът на строежа на новия храм „Свети Пантелеймон“, както и на близката нова многофункционална площадка за спорт. В момента се изливат основите на зданието, където ще бъде църквата. Русенският митрополит Наум лично положи основния камък в началото на градежа преди повече от месец. Той е очакван от беленчани от десетилетия.

 

Излят е бетон за основата и на площадката с изкуствено покритие,  разположена на площ от 1000 м2. Тя ще разполага с 200 места за зрители, осветление, ограда и пр. Стойността на обекта е 75 хил. лева. През 2017 година ще започне оформянето и на нов парк там.

 

Те разгледаха незавършена сграда на СОУ „Панайот Волов“ в Бяла, която стои в този вид от 30 години. Обсъдени бяха варианти за завършването и.

 

В края на визитата министърът и народният представител дадоха висока оценка на кмета и насърчиха екипа му да бъде още по – активен при разработката на проекти с европейско финансиране, за да отговори на нуждите на местните жители в сферата на културата, социалната политика и пр.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов