Ново игрище за тенис на корт и волейбол беше открито официално днес в Ново село

Спорт

14-10-2016, 17:34

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Международно признание за направление "Социални дейности" в Русенския университет

От новата спортна площадка се възползват всички 120 ученици в училището, децата от детската градина и жителите на селото

Ново игрище за тенис на корт и волейбол беше открито официално днес в Ново село. То е изградено по Програмата за развитие на малките населени места, финансирана от Община Русе, и възлиза на 23 000 лв.

Проектът включва възстановяване на игрище за тенис на корт и волейбол с кът за отдих и игри, разположени в терен, определен за спортен комплекс, представляващ частна общинска собственост. Игрището е с обособено място за публика.

Лентата на новото съоръжение прерязаха кметът на селото Мариела Йорданова и зам.-кметът на Община Русе по устройство на територията инж. Димитър Наков. На събитието присъстваха още общински съветници и кметове на малки населени места, а водосвет отслужи отец Евгени.  От новата спортна площадка ще се възползват всички 120 ученици в училището в населеното място, децата от детската градина, както и жителите на селото.

  „Моята мечта преди 5 години, когато станах кмет на Ново село, беше да възстановим целия спортен комплекс и днес я осъществих напълно. Да си пожелаем да го използваме пълноценно“, заяви Мариела Йорданова.

„За мен е изключително удоволствие да съм днес тук и да ви поздравя от името на кмета Пламен Стоилов. Виждам, че това, което е изградено по Програмата за развитие на малките населени места тази година, е много повече от миналата“, заяви зам.-кметът Димитър Наков и пожела на децата, които ще ползват игрището да са здрави, да спортуват, но и да не забравят ученетоСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"