Русенският университет направи стрийт фитнес по дипломна работа на студент

Мисия

13-10-2016, 10:39

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски студенти се включват в проекта „Студентски практики“

Изработването на уредите, оформянето на площадката и тяхното поставяне са дарение от русенската фирма „Металпласт инженеринг“

Бакалавърът от специалност „Промишлен дизайн“ Христо Георгиев, който се дипломира през настоящата година, превърна дипломната си работа в реален обект, използван от студенти в Русенския университет. „Дизайн на средата: Проектиране на площадка за стрийт фитнес“ е темата, по която преди година и половина той започва да работи, така че освен на хартия, разработката му да има практическо приложение.

Мултифункционалният уред, разположен в района на Спортния комплекс на университета, вече се използва от студенти, които в свободното си време тренират на открито. Лостове, успоредки, халки са част от съоръжението.

Изработването на уредите, оформянето на площадката и тяхното поставяне са дарение от русенска фирма "Металпласт инженеринг", като стойността му е 5300 лева.

Преподавателите и студентите от катедра „Промишлен дизайн“ обмислят да разширят стрийт фитнес площадката, като подготвят допълнителна площ, върху която да разположат други уреди, необходими за спортните занимания на студентите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов