Русенски студенти се включват в проекта „Студентски практики“

Мисия

12-10-2016, 16:45

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Община Русе се стягат за зимата

За да участват в „Студентски практики – фаза 1“ е необходима регистрация и за обучаващите организации

1417 студенти от Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще се включат в проект „Студентски практики – фаза 1“, финансиран от Оперативна програма Наука и образование за интелигентен растеж. Сред целите на проекта са той да подпомогне подобряването на качеството на образование чрез придобиване на практически опит и усъвършенстване на практическите умения, да улесни прехода от образователните институции към работното място и да повиши успешната реализация на младите хора на трудовия пазар.

По време на среща с участието на екипа от функционални експерти и академични наставници от Русенския университет бяха представени основните дейности по проекта и функционалностите на информационната система.

В момента тече процесът за регистрация на студентите, а паралелно с него те избират и позициите, на които ще провеждат практиката си. Всеки студент има право да участва в проекта по веднъж за всяка образователно-квалификационна степен, която придобива - бакалавър или магистър. Практическото обучение трябва да съответства на изучаваната от тях специалност или професионално направление. Младежите ще бъдат подкрепяни от ментор (в съответната организация) и от академичен наставник (от университета).

За да участват в „Студентски практики – фаза 1“ е необходима регистрация и за обучаващите организации.

Както и през първия програмен период, в рамките на 240 астрономически часа в реална работна среда, студентите ще изпълняват възложените им задачи и ще получават стипендия в размер на 480 лева.

В последните две години практическо обучение по този проект са преминали повече от 2800 студенти на Русенския университет в 300 партньорски организации - различни институции и фирми.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов