Инж. Димитър Наков участва в кръгла маса

По програма „Популяризиране на устната профилактика и здравето на детските зъби“

Днес, в залата на Центъра по дентална медицина се проведе кръгла маса, част от кампанията за популяризиране на устната профилактика и здравето на детските зъби по „Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст в Република България“.

На събитието присъстваха зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов, главният секретар на БЗС д-р Николай Шарков, член на УС и председател на районна колегия на БЗС – Русе д-р Росица Илиева, областният координатор на НППОЗД д-р Цветанка Доганова, координаторите по програмата д-р Виктория Жекова и д-р Светослав Гачев, който е и зам.-председател на БЗС. В кръглата маса участваха още представители от институции като РЗОК, МОН, РЗИ и др.

„Впечатлен съм от всичко, което програмата е свършила до момента и вярвам, че и за в бъдеще ще продължи да се развива с високи темпове, утвърждавайки се като все по-добре работеща и успешна. Като зам.-кмет на Община Русе заявявам пълната подкрепа на общинска администрация за предстоящите ви начинания.“ – каза зам.-кметът инж. Наков.

Д-р Борислав Миланов от своя страна, заяви, че програмата работи на пълни обороти, давайки добри резултати и добра база за анализ през годините. „Профилактиката е важна, защото тя не само се грижи за здравето на подрастващите, но е и една добра възможност за създаване на добри навици и хигиена още в ранна детска възраст.“ – допълни д-р Миланов.

Кампанията има за цел да повиши познанията и културата на различни целеви групи от населението в областта на профилактиката на оралните заболявания при децата. Програмата включва и изнесени беседи и практически обучения за децата и техните родители относно методите за орална хигиена и значимостта на профилактиката. Партньори на кампанията са Министерството на образованието и науката и Български зъболекарски съюз.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов